ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικές εκλογές: Το μήνυμα στους ψηφοφόρους που έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές

Γερμανικές εκλογές: Το μήνυμα στους ψηφοφόρους που έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές
Sean Gallup/Getty Images

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών και ένα μήνυμα που έλαβαν πολλοί ψηφοφόροι έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές.

Πρόκειται για ένα μήνυμα – το οποίο χαρακτηρίζεται ως «fake news» - που «ενημερώνει» τους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι δεν χρειάζεται να προσέλθουν στην κάλπη καθώς έχουν ήδη καταγραφεί οι προτιμήσεις τους μέσω των posts που έχουν κάνει κατά καιρούς στα προφίλ τους στα social media.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για την υπόθεση ενώ από την πλευρά του εκπρόσωπος των εκλογικών αρχών τόνισε: «Θα είναι περίεργο αν διαπιστώσουμε ότι οι πολίτες έπεσαν σε αυτή την παγίδα. Θα ήταν απογοητευτικό».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποιος ευθύνεται για αυτή τη φάρσα ωστόσο ο... εγκέφαλος φαίνεται να εμπνεύστηκε από ένα ανέκδοτο που γράφτηκε σε γερμανικό περιοδικό. Στο περιοδικό δημοσιεύθηκε ένα σατιρικό άρθρο στο οποίο ένας ψηφοφόρος υποτίθεται ότι πληροφορήθηκε πως η ψήφος του θα πάει αυτομάτως σε ένα συγκεκριμένο κόμμα, αφού εκτιμηθούν οι ιστότοποι που επισκέφθηκε στο διαδίκτυο και οι χρεώσεις στις πιστωτικές κάρτες του.

Στις επιστολές που στάλθηκαν στους πραγματικούς Γερμανούς ψηφοφόρους, αναφέρεται ότι με βάση τις αναρτήσεις τους, έχουν ψηφίσει το «Κόμμα των Χριστιανών που υπακούουν στις Γραφές» ή τον «Συνασπισμό του Βασικού Μισθού».

«Οι επιστολές έμοιαζαν αληθινές για αυτό τον λόγο ερευνούμε την πιθανότητα πλαστογραφίας εγγράφων» υπογράμμισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ