Γαλλία: Παραιτείται από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο το δεξί χέρι της Μαρίν Λεπέν
Το δεξί χέρι της Μαρίν Λεπέν στο ακροδεξιό Εθνικό της Μέτωπο, ο Φλοριάν Φιλιπό, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το κόμμα, αυξάνοντας έτσι την προοπτική διάσπασης της ακροδεξιάς μετά την ήττα της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.
Ο αντιπρόεδρος του αντιευρωπαϊκού και αντιμεταναστευτικού κόμματος εμφανίστηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στη γαλλική τηλεόραση όπου και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, κάτι το οποίο φαινόταν αναπόφευκτο καθώς η ένταση στη σχέση του με την Λεπέν είχε κλιμακωθεί.
Ο Φιλιπό θεωρείται πρωτεργάτης της ιδέας για έξοδο από την ευρωζώνη, κάτι που θεωρείται ότι έβλαψε την Μαρίν Λεπέν στις εκλογές του Μαΐου στις οποίες έχασε από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Φιλιπό, οι αρμοδιότητες του οποίου για την στρατηγική και την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος του είχαν ήδη αφαιρεθεί από την Λεπέν, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ότι δεν του αρέσει να παραγκωνίζεται.
"Δεν μου αρέσει να με περιπαίζουν. Ναι, φυσικά παραιτούμαι από το Εθνικό Μέτωπο", είπε.
Επίδομα αδείας: Πότε πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους - Πώς υπολογίζεται
01:00
Θερινές εκπτώσεις 2026: Μέχρι πότε θα διαρκέσουν - Προσοχή στις παγίδες
00:30
ΟΗΕ: Μείωση στα ποσοστά πείνας παγκοσμίως - Υψηλός παραμένει ο παιδικός υποσιτισμός
23:58
Γαλλία: «Μπλόκο» των social media για νέους κάτω των 15 ετών - Στα σκαριά το νομοσχέδιο
23:49