ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια στην ομιλία Ερντογάν στη Νέα Υόρκη (vid)

Επεισόδια στην ομιλία Ερντογάν στη Νέα Υόρκη (vid)
REUTERS/Darren Ornitz

Ένταση επικράτησε κατά την ομιλία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, με τους φρουρούς του να προκαλούν για άλλη μία φορά με τη συμπεριφορά τους.

Ο Ερντογάν μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης TASC, σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, όπου το «παρών» έδωσαν περίπου 2.000 Τούρκοι. Ξαφνικά, μέσα στην αίθουσα εισήλθαν διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του Σουλτάνου, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διακόψει την ομιλία του. Σχεδόν αστραπιαία οι φρουροί του έτρεξαν προς τους διαδηλωτές και – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες – τους ξυλοκόπησαν και τους έβγαλαν βιαίως από την αίθουσα.

Σύμφωνα με την οργάνωση TACS η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις οπαδών του YPG (Κούρδοι της Συρίας). Ωστόσο σημειώνεται ότι η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για τα επεισόδια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι σωματοφύλακες του Ερντογάν προκαλούν. Τον Μάιο είχαν χτυπήσει Κούρδους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση αξιωματούχων των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ