ΚΟΣΜΟΣ

Σκότωσαν τον πρώτο άγριο βίσονα που εμφανίστηκε μετά από 250 χρόνια στη Γερμανία (Vid)

Σκότωσαν τον πρώτο άγριο βίσονα που εμφανίστηκε μετά από 250 χρόνια στη Γερμανία (Vid)
Youtube

Την περασμένη εβδομάδα, ένας σπάνιος άγριος βίσωνας βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του κοντά στην πόλη Lebus της ανατολικής Γερμανίας. Ήταν η πρώτη εμφάνιση αυτού του είδους τα τελευταία 250 χρόνια.

Τοπικός αξιωματούχος, όμως, ανησυχώντας ότι το ζώο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, διέταξε τους κυνηγούς όταν το δουν να το σκοτώσουν.

Το ζώο περπατούσε ανέμελο για αρκετές μέρες στα σύνορα της Πολωνίας με τη Γερμανία. Στην συνέχεια διέσχισε τον ποταμό Oder και έφτασε στη Γερμανία. Εκεί ένας άνδρας είδε το ζώο και ενημέρωσε τις τοπικές αρχές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Άγριας Ζωής κατέθεσε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, καθώς ο άγριος βίσονας θεωρείται προστατευόμενο είδος και η εντολή εκτέλεσής του εφόσον δεν υπήρχε άμεση και ξεκάθαρη απειλή, μπορεί να επισύρει κατηγορίες κακουργηματικού.

Ο ευρωπαϊκός βίσονας είναι το βαρύτερο σωζόμενο άγριο ζώο στην Ευρώπη.

Ο συνολικός παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 4.700 ζώα (από τα οποία τα 2.700 είναι ελεύθερα) και αυξάνεται. Στην Πολωνία το 2014 ο πληθυσμός των βισόνων ήταν 1.434 ζώα.

Το 1996, η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) ταξινόμησε τον ευρωπαϊκό βίσωνα ως σε κίνδυνο. Το καθεστώς του από τότε έχει αλλάξει σε ευάλωτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ