Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι αγόρασε διαφημίσεις στο Facebook για να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές
Το Κρεμλίνο διέψευσε οποιαδήποτε ανάμιξη στην αγορά διαφημιστικού χώρου στο Facebook προκειμένου να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
«Δεν γνωρίζουμε από ποιον και πώς αναρτάται η διαφήμιση στο Facebook και ουδέποτε ασχοληθήκαμε μ' αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Η Ρωσία «ουδέποτε συμμετείχε σ' αυτό», επανέλαβε.
Την ίδια ώρα το κοινωνικό δίκτυο δεσμεύθηκε να παράσχει πληροφορίες για τις διαφημίσεις αυτές στο αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο ερευνά ενδεχόμενες ρωσικές απόπειρες επηρεασμού των εκλογών.
Σύμφωνα με το Facebook, 50.000 δολάρια δαπανήθηκαν έτσι για να δημοσιευθούν 2.200 πολιτικά προσανατολισμένες αγγελίες από λογαριασμούς με διεύθυνση IP στις ΗΠΑ, αλλά με γλώσσα ρυθμισμένη στα ρωσικά» στον υπολογιστή.
Θερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν «πρεμιέρα» - Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
04:00
Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού στον ΕΝΦΙΑ: Από την Ηλεκτρονική Ταυτότητα τα στοιχεία των ακινήτων
03:00
Πώς θα κάνετε αίτηση για τις Επαγγελματικές Σχολές μέσω ΔΥΠΑ - Αναλυτικά οι ειδικότητες
02:00
Πώς υπολογίζεται online το επίδομα αδείας: Πότε πρέπει να καταβληθεί
01:00