ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: H αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 18χρονου για την επίθεση στο μετρό

Βρετανία: H αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 18χρονου για την επίθεση στο μετρό
SYLVAIN PENNEC/via REUTERS

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος ενός 18χρονου στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, με αυτοσχέδια βόμβα στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο 'ισλαμικό κράτος'.

Ο Άχμεντ Χάσαν, που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο Ντόβερ, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας και χρήση εκρηκτικών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για έναν Ιρακινό χωρίς γονείς που ζούσε σε ένα σπίτι στο Σάνμπερι-ον-Τέιμς, περίπου 20 χλμ. από τη βρετανική πρωτεύουσα, που ανήκει σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο τον φιλοξενούσε ως ανάδοχη οικογένεια.

Άλλοι τρεις άνδρες ηλικίας 25, 30 και 17 ετών κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το τμήμα αντιτρομοκρατίας της Σκότλαντ Γιαρντ. Δύο άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι την Πέμπτημ, χωρίς να τους ασκηθούν διώξεις.

Βάσει της βρετανικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας οι ύποπτοι μπορούν να παραμείνουν υπό κράτηση για 14 ημέρες χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδια βόμβα η οποία δεν εξερράγη πλήρως, τοποθετήθηκε σε συρμό του μετρό, σε ώρα αιχμής, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό 30 ανθρώπων.

Η βόμβα περιείχε «βλήματα» και ήταν «πολύ, πολύ επικίνδυνη», δήλωσε η επικεφαλής της λονδρέζικης αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Σημειώνεται πως, μπορεί o ISIS να ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όμως οι βρετανικές Αρχές παραμένουν επιφυλακτικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ