ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Βιαστική η απόφαση των ΗΠΑ, θα βλάψει τις σχέσεις μας

Κούβα: Βιαστική η απόφαση των ΗΠΑ, θα βλάψει τις σχέσεις μας
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα REUTERS/Alexandre Meneghini

Για «βιαστική» απόφαση που «θα βλάψει τις σχέσεις» μεταξύ Ουάσιγκτον και Αβάνας κάνει λόγο η Κούβα, απαντώντας στην απόφαση των ΗΠΑ να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των διπλωματών τους στη χώρα.

«Εκτιμάμε ότι η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι βιαστική και θα επιδράσει αρνητικά στις διμερείς σχέσεις», σχολίασε η Χοσεφίνα Βιδάλ, αρμόδια για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ στο υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, όπως μετέδωσε κουβανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Βιδάλ υπενθύμισε, ωστόσο, ότι «η βούληση της Κούβας είναι να συνεχιστεί η ενεργής συνεργασία μεταξύ των αρχών των δύο χωρών προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση».

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, θα «είναι πρωτεύουσας σημασίας το να μπορούμε να βασιζόμαστε στη συνεργασία και την εμπλοκή των αμερικανικών αρχών».

2017 09 29T160208Z 2041330589 RC1B3B67E350 RTRMADP 3 USA CUBA

(REUTERS/Alexandre Meneghini)

Η αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι «η κουβανική κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτήν την υπόθεση και σέβεται σχολαστικά τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τη Συνθήκη της Βιέννης (...)» που αφορά «την προστασία της ακεραιότητας των υπαλλήλων ξένων χωρών που είναι διαπιστευμένοι» στη νήσο, «χωρίς καμία εξαίρεση, όπως και των οικογενειών τους».

2017 09 29T155556Z 657152925 RC18C2F150A0 RTRMADP 3 USA CUBA

(REUTERS/Alexandre Meneghini)

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ