ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Κρατούνται τέσσερις για εκρηκτικά στο αυτοκίνητό τους

Ουγγαρία: Κρατούνται τέσσερις για εκρηκτικά στο αυτοκίνητό τους
Φωτογραφία αρχείου από αστυνομικό μπλόκο REUTERS/Nigel Treblin

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία της Ουγγαρίας έχει θέσει υπό κράτηση τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα πήγαιναν στην πρωτεύουσα της χώρας με εκρηκτικά στο αυτοκίνητο τους, ενώ ανακάλυψαν κι ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών.

Οι αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας για τους ανώτερους αξιωματούχους, οι οποίοι δικαιούνται υψηλή προστασία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας.

Ο γενικός διευθυντής του Κέντρου, Τζένος Χαντζ, είπε ότι οι ύποπτοι είχαν κρατηθεί κατά τη διάρκεια ερευνών που αφορούσαν την ύψιστη προστασία ανώτατων αξιωματούχων, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει τα ονόματα των αξιωματούχων.

Οι ύποπτοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και μετά την κράτηση τους ακολούθησε έρευνα σε σπίτι όπου βρέθηκε εργαστήριο με "εκρηκτικά και συσκευές που ήταν ικανές να σκοτώσουν μεγάλο αριθμό ατόμων," είπε ο Χαντζ στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Μ1.

Η αστυνομία, πρόσθεσε, είχε επίσης συλλάβει και άλλα δύο άτομα με πολυβόλα, πυρομαχικά και σιγαστήρες στο αυτοκίνητό τους, αλλά δεν είχε ξεκαθαριστεί ακόμα αν οι δύο ομάδες ήταν συνδεδεμένες.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ύποπτοι είχαν σχέση με τζιχαντιστές, απάντησε, "Θα σας απαντήσω σε αυτό στις αμέσως επόμενες μέρες."

Το κανάλι Μ1 είπε ότι οι αρχές είχαν προβεί σε σύλληψη δύο εκ των υπόπτων ενώ αναμενόταν η κρίση δικαστηρίου σήμερα για την τύχη των υπόλοιπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ