ΚΟΣΜΟΣ

Έξω από τα εκλογικά κέντρα κοιμήθηκαν οι Καταλανοί (pics)

Έξω από τα εκλογικά κέντρα κοιμήθηκαν οι Καταλανοί (pics)
REUTERS/Jon Nazca

Ουρές έχουν αρχίσει να σχηματίζουν ήδη οι Καταλανοί μπροστά από τα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους παρά την απαγόρευση από τη Μαδρίτη.

Την ίδια ώρα μια αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περίπου 30 φορτηγάκια της εθνοφρουράς, φορτηγάκια χωρίς διακριτικά και ένα φορτηγό γεμάτο αστυνομικούς αναχώρησαν από το λιμάνι της Βαρκελώνης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters.

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) και να κλείσουν στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας).

Πολλοί από τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κατασκήνωσαν έξω από σχολεία κατά διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να εμποδίσουν την τοπική αστυνομία να προχωρήσει στην εκκένωση και το κλείσιμο των σχολείων που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση 163 σχολεία που θα είναι εκλογικά τμήματα έχουν καταληφθεί από οικογένειες, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία.

Οι Καταλανοί ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να φράσσουν τις πόρτες στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να μην επιτρέψουν στην αστυνομία να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ