ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή κριτική Μαδούρο στον Ραχόι: Ποιος είναι ο δικτάτορας;

Σφοδρή κριτική Μαδούρο στον Ραχόι: Ποιος είναι ο δικτάτορας;
Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Σφοδρές επικρίσεις προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, χαρακτηρίζοντάς τον υποκριτική επειδή υποστηρίζει την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ενώ στην πατρίδα του καταστέλλει τους διαφωνούντες.

Τα σχόλια σημειώθηκαν στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων που σημάδεψαν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Η Ισπανία είναι ένας ηχηρός επικριτής του Μαδούρο καθώς τον κατηγορεί ότι υπονομεύει τη δημοκρατία της Βενεζουέλας και έχει βυθίσει στην απελπισία τα 30 εκατομμύρια πολίτες της χώρας του εξαιτίας ελλείψεων στα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Ως απόδειξη ότι ο Ραχόι είναι αυτός που δεν διαθέτει δημοκρατικά διαπιστευτήρια, ο Μαδούρο επικαλέσθηκε τις εικόνες στις οποίες οι ειδικές μονάδες της ισπανικής αστυνομίας φαίνονται να εισβάλλουν σε εκλογικά τμήματα σ' ολόκληρη την Καταλονία και να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια.

«Ποιος είναι ο δικτάτορας;» διερωτήθηκε ο Μαδούρο κατά την έναρξη της σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής του.

«Ο Μαριάνο Ραχόι επέλεξε το αίμα, τα γκλομπ, τα χτυπήματα και την καταπίεση εναντίον ενός ευγενικού λαού. Δίνουμε το χέρι μας στον λαό της Καταλονίας. Αντιστάσου Καταλονία! Η Λατινική Αμερική σε θαυμάζει», πρόσθεσε ο Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατηγόρησε με τη σειρά της τον Μαδούρο για υποκρισία στην επίθεσή του εναντίον του Ραχόι λέγοντας πως ο ηγέτης της χώρας κατέστειλε βίαια διαδηλωτές που επί τέσσερις μήνες ζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια, πρόωρες εκλογές και σεβασμό του κοινοβουλίου που ελέγχει η αντιπολίτευση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ