Η Άγκυρα δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά το χθεσινό συμβάν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί κλιμάκωση μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, λέγοντας ότι η Τουρκία απλά υπερασπίστηκε την ασφάλεια της χώρας και «τα δικαιώματα των αδελφών μας» στη Συρία.
Σε ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι ο το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε ενώ πετούσε στον τουρκικό εναέριο χώρο όμως συνετρίβη εντός της Συρίας, ενώ μερικά από τα συντρίμμια του αεροσκάφους έπεσαν στην Τουρκία, τραυματίζοντας μάλιστα δύο Τούρκους πολίτες.
Την ίδια στιγμή ο ρώσος υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα στείλει το προηγμένο αμυντικό πυραυλικό σύστημα S-400 στην αεροπορική βάση της στην Λαττάκεια της Συρίας, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
SPONSORED
Εξηγήσεις για το πλοίο που δέχθηκε επίθεση ζητά η Νότια Κορέα από το Ιράν
15:01
Πολάκης για τα περί μη συμμετοχής του στην Π.Γ ΣΥΡΙΖΑ: Φληναφήματα και χωρίς βάση όσα λέγονται
14:49
«Πράσινος πλανήτης, φωτεινό αύριο»: Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου «πρασίνισε» την πόλη με 57 ελαιόδεντρα
14:38
Γαλάτσι: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγός τράκαρε τρία οχήματα - Συνελήφθη
14:27