ΚΟΣΜΟΣ

Λας Βέγκας: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση

Λας Βέγκας: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση
REUTERS/ HANDOUT

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας, με δράστη τον 64χρονο Στίβεν Πάντοκ, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των τζιχαντιστών Amaq, ο δράστης φέρεται να ασπάστηκε τον Ισλαμισμό πριν από μερικούς μήνες, μεταδίδει το Reuters.

«Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού», αναφέρει το Amaq.

Δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας συνδέεται με κάποια διεθνή τζιχαντιστική οργάνωση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Επιπλέον, ο ένας εκ των δύο αξιωματούχων της αμερικανικής διοίκησης ανέφερε στο Reuters ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Τόνισε, επίσης, ότι οι αρχές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης αυτοκτόνησε πριν τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε συναυλία κάντρι, σκοτώνοντας 50 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 400, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν κάτοικος της πόλης Mesquite, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα από το Τέξας.

Φέρεται πως έδρασε μόνος, ενώ οι αρχές είχαν αποκλείσει μέχρι τώρα το ενδεχόμενο να πρόκειται για οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση. Ο 64χρονος, σύμφωνα με το NBC, ήταν γνωστός στις τοπικές Αρχές για άλλα αδικήματα.

Φωτογραφία του Πάντοκ έχει κυκλοφορήσει στα social media, ωστόσο, δεν έχει δοθεί επίσημα από την αστυνομία:

Stephen C Paddock

Πηγή: twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ