ΚΟΣΜΟΣ

Η Mεγάλη Παρασκευή των Καθολικών στην Παναγία των Παρισίων

Newsroom

Οι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στο Παρίσι θα πραγματοποιήσουν μια μικρή ακολουθία για τη Μεγάλη Παρασκευή στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία αναστήλωσης και επισκευών, σχεδόν ένα χρόνο με την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε σημαντικό μέρος του.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Μισέλ Οπετί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Θεία Λειτουργία θα στείλει ένα μήνυμα ελπίδας και ανανέωσης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους στη Γαλλία.

Στην ακολουθία των Αγίων Παθών θα λάβουν μέρος μόνον επτά άτομα και το τηλεοπτικό συνεργείο. Η Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στην αψίδα του καθεδρικού, η οποία σταθεροποιήθηκε μετά τη φωτιά της 15ης Απριλίου 2019, η οποία είχε καταστρέψει την οροφή του γοτθικού κτίσματος καθώς και τον πυργίσκο του καμπαναριού.

Το κειμήλιο του Αγκάθινου Στεφανιού, το οποίο πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί επί της κεφαλής του Ιησού πριν από τη σταύρωσή Του, θα βρίσκεται πάνω στην Αγία Τράπεζα, για τις ανάγκες της Λειτουργίας. Θα επιστρέψει στο ναό της Παναγίας των Παρισίων για πρώτη φορά, μετά την προσωρινή αποθήκευσή του στο Μουσείο του Λούβρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ