ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Υπόμνημα προειδοποιεί αστυνομικούς για απειλές εναντίον τους

Newsroom

Ένα νέο υπόμνημα της Υπηρεσίας Πληροφοριών που εστάλη την περασμένη Παρασκευή σε ένστολους αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλειά τους καθώς ενημερώνει ότι είναι στόχος βίαιων εξτρεμιστών.

Το υπόμνημα σκιαγραφεί πρόσφατες απειλές τόσο από παραδοσιακά δίκτυα ευθυγραμμισμένα με τη δράση της Αλ-Κάιντα όσο και από αναρχικούς και νεοναζί.

Οι απειλές περιλαμβάνουν επιθέσεις μοναχικών λύκων και δολοφονίες με μαχαίρι.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας, Μάνι Γκόμεζ τονίζει ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εξτρεμιστές ετοιμάζουν επιθέσεις την ώρα που κάτι άλλο αποσπά την προσοχή των Αμερικανών.

Ενώ προσθέτει πως κινούνται αξιοποιώντας το γεγονός της διακοπής χρηματοδότησης της αστυνομίας, στοχεύουν σε αστυνομικούς τώρα που διαθέτουν λιγότερους πόρους σε σχέση με πριν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Αστυνομικών αναφέρει σε απάντησή του στο υπόμνημα αυτό ότι «στο σημερινό αντι-αστυνομικό περιβάλλον, αυτές οι απειλές είναι πιο σοβαρές παρά ποτέ» και πως «όσοι βρίσκονται στην εξουσία και χρησιμοποιούν τη θέση τους για να δαιμονοποιήσουν αστυνομικούς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι λέξεις τους μετρούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ