ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Στη δίνη επιθέσεων κατά Ασιατών - Αύξηση περιστατικών βίας

Newsroom

Άλλη μία επίθεση κατά ανθρώπων με καταγωγή από την Ασία σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη που φαίνεται πως γίνεται το επίκεντρο περιστατικών βίας με ρατσιστικό πρόσημο και φυλετικό κίνητρο.

Αυτή τη φορά μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής δέχθηκε επίθεση από έναν άντρα, μετά μάλιστα από μια διαδήλωση που οργανώθηκε ακριβώς για να καταδικαστούν τέτοια φαινόμενα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής κοντά στην Union Square της Νεάς Υόρκης, όταν η γυναίκα βρέθηκε στη διαδήλωση μαζί με την 7χρονη κόρη της.

Την πλησίασε ένας άντρας ο οποίος της ζήτησε να του δώσει το πλακάτ της που ανέγραφε «ρατσιστής ισοδυναμεί με ψυχοπαθή».

Αφού εκείνη του το έδωσε νομίζοντας ότι θέλει να το χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο της διαδήλωσης, ο άντρας άρχισε να ποδοπατά την πινακίδα ενώ όταν η γυναίκα του ζήτησε το λόγο για αυτή του την πράξη, εκείνος - σύμφωνα με όσα καταγγέλει η ίδια - την γρονθοκόπησε και εκείνη γύρισε τον αστράγαλό της την ώρα που τον κυνηγούσε.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας της πόλης της Νέας Υόρκης δείχνουν ότι έχουν γίνει 22 εγκλήματα μίσους εναντίον Ασιατών μέχρι στιγμής φέτος, ενώ την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι δεν είχε σημειωθεί κανένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ