ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Ρωσίδα δασκάλα δικάζεται επειδή μίλησε για τον πόλεμο και το «απολυταρχικό καθεστώς» Πούτιν

Newsroom

Αντιμέτωπη με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων, βάσει των νέων νόμων που στοχεύουν στη φίμωση των διαφωνούντων στη Ρωσία, βρίσκεται μια δασκάλα, η οποία απαντώντας σε ερώτηση των μαθητών της, αναφέρθηκε στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και χαρακτήρισε απολυταρχικό καθεστώς τη διακυβέρνηση Πούτιν.

Η Ρωσίδα δασκάλα Αγγλικών βρίσκεται υπό κράτηση και κινδυνεύει ακόμα και με δέκα χρόνια φυλάκισης επειδή απάντησε σε μαθητές της που την ρώτησαν τους λόγους για τους οποίους η χώρα τους αποκλείστηκε από αθλητικές διοργανώσεις, λέγοντας -με δάκρυα στα μάτια- ότι αυτό είναι συνέπεια μιας μη πολιτισμένης συμπεριφοράς.

Η δασκάλα αναφέρθηκε στις πολεμικές επιχειρήσεις σε Ντονμπάς και Μαριούπολη, επισήμανε ότι στόχος της ρωσικής κυβέρνησης είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση του Κιέβου και -αναφερόμενη στη Μόσχα- έκανε λόγο για «ολοκληρωτικό καθεστώς».

Κάποιοι από τους μαθητές της ενημέρωσαν τις Αρχές για τα σχόλια της δασκάλας, με αποτέλεσμα εκείνη να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ έχει επίσης παραιτηθεί από τα καθήκοντά της.

Η απόκριση του Κρεμλίνου σε σχετική ερώτηση του CNN ήταν ότι δεν είναι σε γνώση τους το συγκεκριμένο περιστατικό.

Δείτε την σχετική ανταπόκριση του δημοσιογράφου Μάθιου Τσανς από το Λονδίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ