ΚΟΣΜΟΣ

Μανχάταν: Δραματική διάσωση γυναίκας από το φλεγόμενο κτήριο 37 ορόφων

Newsroom

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε πολυκατοικία 37 ορόφων του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από την απέναντι πλευρά του πολυώροφου κτηρίου δείχνει μια γυναίκα να κρέμεται έξω από ένα παράθυρο, καθώς ο καπνός «ξεχειλίζει» από το κτήριο.

Το βίντεο δείχνει έναν πυροσβέστη να χρησιμοποιεί ένα σχοινί προκειμένου να κατέβει και να απεγκλωβίσει τη γυναίκα από τον 20ό όροφο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης προκλήθηκε από μπαταρία ιόντων λιθίου που ήταν συνδεδεμένη με ηλεκτρονικό ποδήλατο ή σκούτερ.

Τον Ιανουάριο, μια μπαταρία ιόντων λιθίου σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή σκούτερ ανατινάχθηκε σε ένα διαμέρισμα στο Μπρονξ και προκάλεσε πυρκαγιά στην οποία ένας πυροσβέστης υπέστη ελαφρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με το CNNi.

Περισσότερες από 100 πυρκαγιές προκλήθηκαν από ηλεκτρονικά ποδήλατα το 2021, με αποτέλεσμα 79 τραυματισμούς και τέσσερις θανάτους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

*Με πληροφορίες από CNNi, BBC

ΔΗΜΟΦΙΛΗ