ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις συνέπειες της επίθεσης στην Μακίβκα

Newsroom

Δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν από την αμερικανική δορυφορική εταιρεία Planet Labs δείχνουν τις συνέπειες του σφοδρού βομβαρδισμού στην πόλη Μακίβκα, στην κατεχόμενη από τη Ρωσία ανατολική Ουκρανία.

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 2022 και στις 2 Ιανουαρίου 2023 υποτίθεται ότι δείχνουν το κτήριο που φέρεται να στεγάζει τα ρωσικά στρατεύματα πριν και μετά την επίθεση, σύμφωνα με την Planet Labs.

Η δορυφορική εικόνα που τραβήχτηκε στις 2 Ιανουαρίου δείχνει ένα κτήριο σχεδόν πλήρως κατεδαφισμένο.

Σύμφωνα με αναφορές τόσο της Ουκρανίας όσο και των φιλορωσικών, η επίθεση έλαβε χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, την Πρωτοχρονιά, σε μια επαγγελματική σχολή που στεγάζει Ρώσους στρατεύσιμους.

Σε μια σπάνια παραδοχή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι 89 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Μακίβκα, όταν η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους HIMARS για να επιτεθεί σε ένα κτήριο όπου βρίσκονταν Ρώσοι στρατιώτες. Η Μόσχα προηγουμένως είχε κάνει λόγο για 63 στρατιώτες νεκρούς.

Από την πλευρά του, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι περίπου 400 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 300 τραυματίστηκαν, και λέει ότι ο ακριβής αριθμός «διευκρινίζεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ