ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Εκφράσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική χωρίς μπόνους

Δ. Κουτσούμπας: Εκφράσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική χωρίς μπόνους
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

“Εκφράσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική, ανόθευτη, άδολη, χωρίς μπόνους, χωρίς πλαφόν και χωρίς άλλα ζητήματα τα οποία θα οδηγούν σε παραβίαση της θέλησης του ελληνικού λαού, όπως αυτή αποτυπώνεται στην εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση”, ανέφερε ο γ. γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τόνισε δεν υπήρξε συμφωνία σ’αυτά τα ζητήματα καθώς ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή ακούει τις απόψεις των κομμάτων, ενώ όπως είπε ο γ.γ. έχει την εντύπωση ότι δεν έχει καταλήξει η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά (ο πρωθυπουργός) σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και σε συγκεκριμένες θέσεις για όλα αυτά τα προβλήματα.

“Αντίστοιχα αυτό ισχύει και για τη συνταγματική αναθεώρηση, το ποιες διατάξεις θα τεθούν υπό συζήτηση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο”, ανέφερε και πρόσθεσε πως αυτό που “έθεσα ως ζήτημα, είναι ότι αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό, τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, τα απασχολούν πάρα πολλά προβλήματα”.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ακόμα ότι ούτε και για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός, με αναρτήσεις του στο twitter από την συνάντηση, ανέφερε πως "Επιδιώκουμε οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα να στηρίζονται στις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ