Αλεξιάδης: Όλες οι δαπάνες με κάρτες θα χτίζουν το αφορολόγητο
Όλες οι αποδείξεις θα λαμβάνονται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διευκρίνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Στο ίδιο πλαίσιο αποσαφήνισε πως όλες οι κατηγορίες δαπανών που αναγράφονται στη φορολογική δήλωση θα πρέπει να γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο στον Realfm 97,8, τονίζοντας: «Θέλουμε να γίνονται όλα μέσω τραπεζικού συστήματος, όλα στη φορολογική δήλωση».
Όσον αφορά στους ηλικιωμένους φορολογούμενους και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, διευκρίνισε ότι «η επέκταση θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά, αλλά και προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους και στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών δεν θα είναι υποχρεωτικό».
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις στη χρήση πλαστικού χρήματος, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τη μείωση των προμηθειών που επιβάλλονται από τις τράπεζες στις συναλλαγές αυτές.
Σε ότι αφορά στις αλλαγές που μελετώνται για τη φορολογία εισοδήματος, είπε ότι στόχος είναι να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος σε υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα και περιουσίες και να υπάρξουν ελαφρύνσεις στα μικρότερα. Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, η κατεύθυνση είναι να υπάρξει μια ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα που θα ξεκινά από χαμηλότερους συντελεστές.
Δήλωση πρόκληση από Τσελίκ: Τα F-16 στα Κατεχόμενα θα προστατέψουν όλη την Κύπρο
23:02
Ηχησε στη Ρόδο το 112: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες»
22:57
Κακοκαιρία Erminio: Αποκλεισμένη η Ρόδος από αέρα και θάλασσα - Χάθηκε στην ομίχλη το Παλαμήδι
22:53
Ανοικτή επιστολή Πεζεσκιάν στους Αμερικανούς: «Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι»
22:44