ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για τη δολοφονία του καπετάνιου της Κοιλάδας

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για τη δολοφονία του καπετάνιου της Κοιλάδας
anikolouli.gr

Ξεκίνησε πάλι η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείου Ναυπλίου για τη δολοφονία του καπετάνιου της Κοιλάδας, του 42χρονου Θανάση Λάμπρου, τον Δεκέμβριο του 2014. 

Στο εδώλιο κάθισε η χήρα του καπετάνιου, η οποία σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια. Σημαντική μάρτυρας στην υπόθεση είναι η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη.

Η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη

Στην κατάθεση της που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, παρουσίασε τα σημαντικά σημεία που φώτισε η έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, η δημοσιογράφος τόνισε πως η κατηγορούμενη είπε στην εκπομπή πως το τσαντάκι του θύματος με το κινητό του τηλέφωνο που δεν αποχωριζόταν ποτέ, το βρήκε σε εμφανές σημείο πάνω σε πολυθρόνα του σαλονιού τους, αλλά δεν τον είχε προσέξει από την αρχή γιατί το κάλυπτε κάποιο μπουφάν. Το τσαντάκι όμως είχε βρεθεί σε άλλο χώρο του σπιτιού μετά από υπόδειξη της ίδιας και της αδελφής της.

Όταν η χήρα του θύματος ρωτήθηκε από την εκπομπή αν το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του ήταν δικό τους, απάντησε πως ανήκε στον επιστήθιο φίλο του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε πυροβολημένος και πως «απ’ ότι άκουσε το χρησιμοποίησαν οι δράστες για να βγάλουν τον κάλυκα από το παλιό όπλο».



Η χήρα στο «Τούνελ»

Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος στον τόπο του συμβάντος η δημοσιογράφος τόνισε πως η χήρα του καπετάνιου που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα άνετη και εξαιρετικά ακριβής όταν αναφερόταν σε ημερομηνίες, ώρες και λεπτά. Η ίδια ήταν συναισθηματικά απαθής.

Όπως και πρωτόδικα, η Αγγελική Νικολούλη περιέγραψε στο δικαστήριο τη στάση της κατηγορούμενης, όταν εκείνη εμφανίστηκε ζωντανά στην εκπομπή της. Αγωνιούσε για τον «αν τα είπε καλά» και ακούστηκε να ρωτάει τον συνοδό της: «Πώς με είδες; Τους τάπωσα τους αστυνομικούς…». Δεν παρέλειψε ακόμα να τον ρωτήσει αν... ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση της.

Ο φίλος του καπετάνιου

Η ερευνήτρια κατέθεσε ακόμα πως ο επιστήθιος φίλος του καπετάνιου στου οποίου του το σπίτι βρέθηκε πυροβολημένος, ζήτησε να την συναντήσει στο γραφείο της στην Αθήνα.

Ο ίδιος επέμενε πως ο καπετάνιος αυτοκτόνησε. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί φρόντισε να πετάξει τις σφαίρες, απάντησε πως φοβήθηκε μήπως μπλέξει γιατί το όπλο ήταν δικό του και το κατείχε παράνομα. Της είπε ακόμα πως το ζευγάρι δεν είχε καλές σχέσεις, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα γιατί η κατηγορούμενη ήταν σπάταλη και ξόδευε χρήματα αλόγιστα με αποτέλεσμα το θύμα να δανείζεται για να ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις. Ανέφερε ακόμα πως ο καπετάνιος πίστευε πως η γυναίκα του τον απατούσε.



Τα όσα είπε στο δικαστήριο η γνωστή δημοσιογράφος προκάλεσαν την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο ένας από αυτούς αφού αναγνώρισε την εμπειρία και τις σημαντικές επιτυχίες της, τόνισε πως η κατηγορούμενη συνελήφθη μετά την εμφάνιση στην εκπομπή της.

«Η εκπομπή μου δεν είναι δικαστήριο κύριε συνήγορε. Πιθανότατα η κατηγορούμενη αναφερόμενη στην υπόθεση να έπεσε σε αντιφάσεις που αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί. Άλλωστε μετά από παρέμβασή της στην εκπομπή κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα συμμετείχε στην έρευνα. Θεωρείτε πως όλοι αυτοί οι έμπειροι αστυνομικοί κι ένας έντιμος εισαγγελέας συνωμότησαν για να χαρακτηριστεί ως δολοφόνος η κατηγορούμενη; Πληροφορήθηκα από συναδέλφους πως όταν η ίδια ομολόγησε την δολοφονία του συζύγου της, της έγιναν γνωστά όλα τα δικαιώματα της, αλλά δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν χωρίς παρουσία δικηγόρου. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια έξυπνη, μορφωμένη γυναίκα που δεν θα παγιδευόταν ποτέ από άλλους», τόνισε η Αγγελική Νικολούλη.

Το όπλo

Στη συνέχεια ένας από τους δύο συνηγόρους υπεράσπισης έδειξε στη δημοσιογράφο ένα ψεύτικο όπλο, το έτεινε προς το μέρος της και είπε: «Ας υποθέσουμε πως αυτό είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Παντού υπάρχουν αποτυπώματα του θύματος. Πουθενά της κατηγορουμένης. Πώς το εξηγείτε αυτό;».

«Πιστεύω πως αν κάποιος φτάσει στο σημείο να θελήσει να παρουσιάσει σαν αυτοκτονία μια δολοφονία, ενδέχεται να καλύψει κάποια στοιχεία. Θα μπορούσε κάλλιστα να σκουπίσει το όπλο και να ακουμπήσει επάνω το χέρι του θύματος για να μείνουν τα αποτυπώματα του», απάντησε η δημοσιογράφος.

Ο δικηγόρος επέμεινε πως υπήρχαν κι άλλα στοιχεία πάνω στο όπλο που δεν είχαν φωτιστεί.

Η Αγγελική Νικολούλη επικαλέστηκε τη γνώμη κάποιων ειδικών που ισχυρίζονται ότι σε ένα παλιό όπλο θα μπορούσαν να είχαν μείνει αποτυπώματα από τρίτους που το χρησιμοποίησαν στο παρελθόν.

Σε άλλες επίμονες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, αλλά και της Έδρας αν πιστεύει ότι ο καπετάνιος δολοφονήθηκε από τη σύζυγο του, η ερευνήτρια απάντησε: «Σημασία δεν έχει τι πιστεύω εγώ ή ο όποιος μάρτυρας καταθέτει, αλλά τι ισχυρίστηκε η ίδια στην ομολογία που δεν υπέγραψε και τι καταδεικνύουν τα πειστήρια που εξετάζει το δικαστήριο».

Η πρώτη αντίδραση της χήρας

Το λόγο πήρε η κατηγορούμενη που απευθυνόμενη στην Αγγελική Νικολούλη, ρώτησε: «Είπατε ότι είμαι έξυπνη, δηλαδή υπάρχουν έξυπνοι και χαζοί δολοφόνοι;».

«Αυτό θέλει ολόκληρη ανάλυση και δεν είναι της παρούσης. Πιστεύω πως αν κάποιος είναι έξυπνος, είναι χάρισμα. Επειδή ακριβώς είστε έξυπνη, δεν θα σας παγίδευε εύκολα κάποιος», απάντησε η δημοσιογράφος.

Τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης απευθυνόμενοι προς την κατηγορούμενη της είπαν πως δεν συμφωνούσαν με την πρόθεση της να θέσει ερωτήματα στην μάρτυρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Γιώργος Γεωργόπουλος, δήλωσε στο “Τούνελ”: «Με την ολοκλήρωση της εξέτασης της η κυρία Νικολούλη με την τεράστια εμπειρία της, μας έδωσε σαφείς πληροφορίες και ακριβή εικόνα της κατηγορούμενης μπροστά και πίσω από την κάμερα, φωτίζοντας πολλές πτυχές του χαρακτήρα της και της προσπάθειας της να συγκαλύψει το έγκλημα».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Στεφανάκης, δήλωσε: «Μπορεί να είναι αυτοκτονία ή δολοφονία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται η κατηγορούμενη».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ