ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Έρχονται μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους γονείς

Κορωνοϊός: Έρχονται μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους γονείς
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και τη εργαζομένων -γονέων και μη- που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από την κυβέρνηση, μετά και από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας, Εργασίας και Εσωτερικών.

Οι κ.κ. Σταϊκούρας, Βρούτσης και Θεοδωρικάκος συμφώνησαν πως το κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξεις επιχειρήσεις, εργαζομένους και θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα που έχουν παιδιά έως και 15 ετών.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα, Τετάρτη.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Απαιτείται, απ’ όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Σημειώνεται πως μεταξύ των μέτρων που συζητώνται είναι να δίνεται άδεια 15 ημέρων στους γονείς που εργάζονται. Δηλαδή 15 ημέρες στην μητέρα και 15 ήμερες στον πατέρα προκειμένου να μπορέσουν να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Κορωνοϊός: Τα σενάρια για τις γονικές άδειες - Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Παράλληλα, εξετάζεται η τρίμηνη παράταση σε προνοιακά επιδόματα και ασφαλιστική ικανότητα.

Κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας κλειστά για 14 ημέρες θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια σε όλη τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ