ΕΛΛΑΔΑ

Το υπουργείο Παιδείας διέταξε έρευνα για τις συνθήκες που ο 11χρονος Αμίρ δεν κράτησε τη σημαία

Το υπουργείο Παιδείας διέταξε έρευνα για τις συνθήκες που ο 11χρονος Αμίρ δεν κράτησε τη σημαία
EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Προκαταρκτική εξέταση για το τι συνέβη και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης για σημαιοφόρο στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στο 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης, διέταξε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, όντως το αποτέλεσμα της κλήρωσης, που «έδειξε» τον 11 χρόνο Αμίρ από το Αφγανιστάν για σημαιοφόρο, δεν έγινε σεβαστό και χθες, Δευτέρα, έφτασαν στο υπουργείο οι σχετικές εγγραφές αναφορές για το περιστατικό.

4268739

EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος

«Από αυτά που περιλαμβάνονται στις αναφορές, πρόεκυψε ότι θα πρέπει -και αυτό κάναμε ήδη σήμερα- να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Ο Αμίρ πάντως, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει σχετικά με τη διαδικασία της κλήρωσης: «Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου», ενώ είχε σημειώσει ότι όλοι οι συμμαθητές του τού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ