ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννης για άδεια Κουφοντίνα: Αντί να κλείνουμε τραύματα τα ανοίγουμε

Μπακογιάννης για άδεια Κουφοντίνα: Αντί να κλείνουμε τραύματα τα ανοίγουμε
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την διήμερη άδεια που έλαβε, σήμερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.   O  Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζει την απογοήτευσή του και κατηγορεί κράτος και κυβέρνηση που αδιαφορούν και ανέχονται τέτοιες καταστάσεις.

 

Αναφέρει επιπλέον πως πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο ο οποίος για χρόνια αποφάσιζε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και δε μετάνιωσε ποτέ. Δεν έδειξε καν ίχνος μεταμέλειας. Αντιθέτως.

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου και επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω τη μελισσουργική μονάδα που είχα» αυτό είπε ενώπιον του συμβουλίου όπου εξεταζόταν το αίτημά του για την άδεια. Το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη, έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες τις 17Ν.

Στο πλευρό του Κουφοντίνα ο γιος του

Ο γιος του, Έκτωρ Κουφοντίνας, αντέδρασε στις όλες κατηγορίες με μία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη Δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης. Σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύον νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών. Το μόνο που είναι «αδιανόητο» κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου. Μια λέξη μόνο: Siemens».

Τι δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης και εξόργισε τον Έκτορα

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Ανακοίνωση σχετικά με την άδεια εξέδωσε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος που σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τους παραπάνω έκανε λόγο για «κατοχυρωμένο δικαίωμα που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία και πρέπει να γίνει σεβαστό χωρίς διακρίσεις».

«Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις απόψεις και πράξεις του συγκεκριμένου, που διαχρονικά αξιοποιούνταν και στρέφονταν ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Η αντιπαράθεση, που τροφοδοτείται απ΄ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη ΝΔ γύρω απ΄ το ζήτημα, υπηρετεί άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε το κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ