ΕΛΛΑΔΑ

Επέστρεψε στη φυλακή ο Κουφοντίνας και ανανέωσε το ραντεβού σε… 60 μέρες

Επέστρεψε στη φυλακή ο Κουφοντίνας και ανανέωσε το ραντεβού σε… 60 μέρες
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε το πρωί του Σαββάτου, και μάλιστα λίγο νωρίτερα από ότι προβλεπόταν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς ολοκληρώθηκε η διήμερη άδεια που έλαβε την περασμένη Πέμπτη, γεγονός που προκάλεσε «τσουνάμι» αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηρόπουλου και τον γιο του Έκτορα, ο «Λουκάς» της 17Ν αναχώρησε στις 8:30 από το σπίτι του στο Βαρνάβα, Αττικής προκειμένου να επιστρέψει στο χώρο των φυλακών, όπου και έφτασε στις 10:30, σχεδόν μιάμιση ώρα προτού λήξει η 48ωρη άδειά του.

Αρχικά απευθύνθηκε στο αρχειοφυλάκειο των ανδρικών φυλακών για τα διαδικαστικά και από εκεί εστάλη κατευθείαν στις γυναικείες φυλακές όπου και κρατείται.

4284303


Πηγή:(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς τον Δ.Κουφοντίνα τον ρώτησε: «Ραντεβού σε 60 ημέρες;» και ο τελευταίος απάντησε «ναι», μια απάντηση που δείχνει την πρόθεσή του να υποβάλλει ξανά αίτημα για άδεια, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Αυτή είναι η πρώτη άδεια που χορηγήθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που έχει καταδικαστεί σε έντεκα φορές ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν.

Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του, το έκανε αποδεκτό, κι έτσι το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο «Λουκάς» της 17Ν πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους επικαλέστηκε ο Κουφοντίνας για να πάρει την άδεια (pics)

Η διήμερη άδεια συνοδευόταν από αυστηρούς περιοριστικούς όρους που επέβαλαν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).

Μπακογιάννης για άδεια Κουφοντίνα: Αντί να κλείνουμε τραύματα τα ανοίγουμε

Είναι η πρώτη άδεια ύστερα από αλλεπάλληλες αιτήσεις, και στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος, ο οποίος ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.). Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συναινεί και ο εισαγγελέας, επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ