ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα από τη σφοδρή καταιγίδα στην Αττική, σε απόγνωση οι κάτοικοι της Μάνδρας

Προβλήματα από τη σφοδρή καταιγίδα στην Αττική, σε απόγνωση οι κάτοικοι της Μάνδρας
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου)

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι των περιοχών της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που άφησε πίσω του 16 νεκρούς, 4 αγνοούμενους, 23 τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση που σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, σε όλη την Αττική, με Μάνδρα και Νέα Πέραμο να δοκιμάζονται ξανά, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως το Σάββατο.

Οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Περάμου πέρασαν ακόμη ένα βράδυ στα πλημμυρισμένα σπίτια τους, έχοντας και τον φόβο του πλιάτσικου, καθώς στην περιοχή παρατηρήθηκαν κρούσματα διαρρήξεων και λεηλασιών στα κατεστραμμένα από την θεομηνία σπίτια και καταστήματα.

4291244


Πηγή:(EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε γύρω στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης, μέσα σε λίγη ώρα μετέτρεψε τους δρόμους σε όλη την Αττική από τα βόρεια ως τα νότια προάστεια σε ποτάμια, ενώ στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Μάλιστα πολλοί δρόμοι έκλεισαν λόγω συσσώρευσης υδάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας διακόπηκε, όπως και στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, αλλά και σε βασικούς οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής.

Η Πυροσβεστική έλαβε πολλές κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική και κυρίως από την Γλυφάδα, Βούλα, την λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και από το κέντρο την Κυψέλη, κέντρο Αθήνας, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής επίσης επιχείρησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και στην Αίγινα.

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής, παραμένουν κλειστοί λόγω συσσώρευσης υδάτων:

  1. Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο στα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Αθήνα.
  2. Στο 36ο χιλιόμετρο στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα προς Αθήνα
  3. Στον κόμβο Διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο
  4. Στον κόμβο Μάνδρας, ρεύμα προς Μάνδρα
  5. Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Θηβών στο 4ο χιλιόμετρο, προς Θήβα
  6. Στην διασταύρωση Μάνδρας- Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα
  7. Στην οδό Στρατηγού Ρόκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας προς Μάνδρα

Επίσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σαλαμίνας στην Σαλαμίνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής έως την Λ. Φανερωμένης.

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, που ελήφθη σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ακραίων καιρικών φαινομένων, και ισχύει για όλα τα σχολεία της Αττικής (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ