ΕΛΛΑΔΑ

Στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας ο Πάνος Σκουρλέτης

Στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας ο Πάνος Σκουρλέτης
ΑΠΕ ΜΠΕ/Βαρδουλάκης Β.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετέβη σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία, που επλήγη από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Ο κ. Σκουρλέτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μετέβη στην περιοχή της Κλεισούρας, όπου υπέστη μεγάλη ζημιά η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, λόγω των κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ο δρόμος.

Επίσης, επισκέφθηκε τις κοινότητες Κλεισορεύματα, Διαφινιάς, Χρυσοβέργι και Ζευγαράκι, που έχουν υποστεί αρκετές ζημιές από την κακοκαιρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνομίλησε με κατοίκους, αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δυτική Ελλάδα: Λάσπη, τεράστιες καταστροφές και κλειστά σχολεία από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, θα επισκεφθεί και άλλες περιοχές των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου, προκειμένου να διαπιστώσει και εκεί το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, στη 1:00 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας στο Μεσολόγγι ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας, καθώς και εκπροσώπων αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η καταγραφή των ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες, σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις, ενώ οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν αιτήματα για καταγραφή ζημιών σε σπίτια, στα γραφεία που λειτουργούν στους δήμους γι’ αυτό το σκοπό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ