Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το Σκοπιανό
Στη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Παρασκευή προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στον απόηχο του συλλαλητηρίου για την ονομασία της πΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη.
Η προηγούμενη Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε εκδώσει μια σκληρή ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε ότι έχει αποφασίσει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή των παραγώγων του στην ονομασία της χώρας.
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει ότι αυτές τις ώρες η χώρα δεν χρειάζεται «συλλαλητήρια και φωνές» αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα amen.gr, ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη ενημερώσει τους 12 συνοδικούς μητροπολίτες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για «ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες»
15:17
ΚΟΣΜΟΣ
Έρευνα για διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων στην Αλβανία - Συνολικά 20 συλλήψεις
15:08
ΚΟΣΜΟΣ
Γερμανία: Νεκρός ελεγκτής εισιτηρίων τρένου μετά από άγριο ξυλοδαρμό - Συνελήφθη 26χρονος Έλληνας
15:00
ΕΛΛΑΔΑ
Τις παραίτησεις της Διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε το υπουργείο Μεταφορών λόγω των πυρκαγιών σε λεωφορεία
14:58
ΚΟΣΜΟΣ