Ψάχνουν για εκρηκτικό μηχανισμό στην Ευελπίδων μετά την ανάληψη ευθύνης με προκήρυξη
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, πραγματοποιώντας έρευνες, καθώς, λίγο νωρίτερα, ομάδα αναρχικών με κείμενο τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υποστήριξαν ότι, τα ξημερώματα της Κυριακής, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα από τα φυλάκια των δικαστηρίων που βρίσκεται από την πίσω πλευρά.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι οι Αρχές δεν γνώριζαν τίποτα για τον εκρηκτικό μηχανισμό πάρα το γεγονός ότι ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκε μισό κιλό μπαρούτι και ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός.

Την ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνει η οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

Πάντως οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για έκρηξη τα ξημερώματα της Κυριακής από κάτοικο της περιοχής ενώ κανένας δεν τους κατήγγειλε ζημίες που θα είχαν προκληθεί από ενδεχόμενη έκρηξη.

Παρ όλα αυτά, ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι όταν αφήσαν την βομβά και απομακρυνθήκαν, άκουσαν τον ήχο της έκρηξης ενώ δίνει και λεπτομέρειες για το πού είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!