ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό μελών του Ρουβίκωνα – Έρευνες σε λεωφορείο στην Κηφισίας

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό μελών του Ρουβίκωνα – Έρευνες σε λεωφορείο στην Κηφισίας

Επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην λεωφόρο Κηφισίας για τον εντοπισμό μελών του Ρουβίκωνα, που νωρίτερα πραγματοποίησαν επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο στο Ψυχικό.

Κλούβες με διμοιρίες, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά είχαν ακινητοποιήσει λεωφορείο και διεξήγαγαν έρευνα. Προχώρησαν, μάλιστα, σε τέσσερις προσαγωγές.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές ανέμεναν στην Κηφισίας αστυνομικούς που ήταν στο κτήριο του τουρκικού προξενείου μήπως και αναγνωρίσουν ανάμεσα στους επιβάτες κάποια από τα μέλη του Ρουβίκωνα που έλαβαν μέρος στην επίθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα συσχετίζουν την επίθεση με την εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν. «Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται» αναφέρεται στο εν λόγω κείμενο.

Το χρονικό της επίθεσης

Περίπου 15 μέλη της ομάδας κατέβηκαν από το λεωφορείο της γραμμής, πέταξαν μπογιές στο προξενείο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Εκείνη την ώρα, γύρω από το προξενείο βρισκόντουσαν 10 αστυνομικοί που φυλούσαν το κτήριο, καθώς στο παρελθόν ο Ρουβίκωνας είχε κάνει και πάλι επίθεση.

Μάλιστα, υπήρχαν και εκτιμήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών ότι ο Ρουβίκωνας θα επιχειρούσε και πάλι να φτάσει στο τουρκικό προξενείο.

Παρόλα αυτά, ούτε οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου αλλά ούτε και οι αυξημένες περιπολίες της ΓΑΔΑ κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε σε έναν «ευαίσθητο» στόχο λόγω και της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν από το σημείο με το λεωφορείο της γραμμής.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Απαράδεκτη ενέργεια η ρίψη χρωμάτων στο τουρκικό προξενείο

H επίθεση του Ρουβίκωνα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια».

«Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο τουρκικό προξενείο στο Ψυχικό αποτελεί μια ενέργεια απαράδεκτη» αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Η ελληνική αστυνομία διεξάγει έρευνες ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ