Πτώση Mirage: Άμεση ενημέρωση Τσίπρα - Καμμένου
Πηγή: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Άμεση ήταν η ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για την πτώση του αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 ανοικτά της Σκύρου.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν τόσο για τις συνθήκες απώλειας επαφής με το αεροσκάφος όσο και για την εξέλιξη των ερευνών διάσωσης ενώ ζήτησαν να παραμείνουν ενήμεροι για ό,τι νεότερο προκύψει. 

Το αεροσκάφος κατέπεσε καθώς επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών, στην οποία συμμετείχαν δύο ελληνικά μαχητικά.

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του ΓΕΑ που εκδόθηκε μετά την πτώση.

Πτώση Mirage: Τι λέει η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία λαμβάνουν μέρος ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και ένα πλωτό του Λιμενικού που απέπλευσε από τη Μυτιλήνη.

Πτώση Mirage: Αυτό είναι το αεροσκάφος που κατέπεσε

Η τύχη του χειριστή παραμένει άγνωστη μέχρι και τώρα.

Η είδηση της πτώσης του αεροσκάφους έχει «κατακλύσει» τα τουρκικά ΜΜΕ, που αναφέρονται στο γεγονός, τονίζοντας όμως πως κανένα αεροσκάφος της Τουρκίας δεν ήταν στην περιοχή την ώρα που κατέπεσε το Mirage.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!