ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Γ. Μπαλταδώρου: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον πιλότο

Κηδεία Γ. Μπαλταδώρου: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον πιλότο
ΑΠΕ -ΜΠΕ/ ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο άτυχος πιλότος, Γιώργος Μπαλταδώρος, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη, όταν το Mirage 2000-5 που πετούσε έπεσε στη θάλασσα, λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σκύρου.


Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, είπαν το τελευταίο αντίο στον Σμηναγό, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Ένας από τους φίλους του Γιώργου Μπαλταδώρου εκφώνησε τον επικήδειο.

«Αξέχαστε Γιώργο φίλε, συνάδελφε, ήρθες το 2002 στη σχολή κι από τότε υπηρέτησες την Πατρίδα. Η άπονη μοίρα σε άρπαξε από κοντά μας. Έγινες μια θλιβερή ανάμνηση. Έφυγες σαν τα φύλλα που τα παίρνει του ανέμου η οργή! Το κενό της απουσίας σου είναι μεγάλο... Σήμερα θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε! Η πολεμική αεροπορία θρηνεί την απώλεια ενός ήρωα!», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ξεσπώντας σε κλάματα:

«Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε έχει πάντα στη μνήμη της. Η πατρίδα σε κατατάσσει για πάντα στους ήρωές της» .

Η σορός του Σμηναγού, σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, έφτασε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου γύρω στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

63779

Πηγή: ΓΕΑ

Πλήθος κόσμου και δεκάδες στεφάνια βρίσκονταν ήδη στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο ενώ στις 2 τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Επίσης παρεβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ άλλων, οι Γρηγόρης Πρεζεράκος, επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος.

Πτώση Mirage: Η τελευταία συνομιλία του Γιώργου Μπαλταδώρου με τον πιλότο του δεύτερου Mirage

Πτώση Mirage: Τα πιθανά σενάρια για τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους

Την Παρασκευή (13/4) ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του.




Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 34χρονου πιλότου βρέθηκε την Παρασκευή, από ένα αλιευτικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ