ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που πυροβόλησαν ληστές στην Κηφισιά

Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που πυροβόλησαν ληστές στην Κηφισιά
EUROKINISSI

O 52χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης, τον οποίο είχαν πυροβολήσει ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιάάφησε σήμερα Παρασκευή την τελευταία του πνοή.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης γεννήθηκε στη Βιέννη και επιχειρηματικά δραστηριοποιείτο στο χώρο της ενέργειας.

Η σύζυγος του είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο και έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά.

Κάτοικοι της Κηφισιάς μιλούσαν για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό και χαμηλών τόνων, που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις 2 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή, ανατρέποντας την σταθερή πορεία που είχε μέχρι πρότινος.

Είχε υποβληθεί σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των βαρύτατων τραυμάτων του και οι γιατροί εξέφραζαν από την αρχή την ανησυχία τους για αυτήν την επιπλοκή που παρουσιάστηκε, μιας και ο οργανισμός του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος.

Κηφισιά: Τι έδειξε η έρευνα στις κάμερες – Τι φώναζαν οι ληστές στον 52χρονο και τη σύζυγό του

epix1

Τι είχε πει η γυναίκα του στους αστυνομικούς

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Απριλίου, όταν ληστές πυροβόλησαν και άφησαν αιμόφυρτο τον 52χρονο επιχειρηματία, μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Σύμφωνα με τα όσα μπόρεσε να πει στους αστυνομικούς η γυναίκα, άνοιξε τα μάτια της και είδε μέσα στο υπνοδωμάτιο και αυτή και ο σύζυγός της να βρίσκονται δύο κουκουλοφόροι. Ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ξύπνησε από τη φασαρία που έκαναν οι ληστές, αντέδρασε και ήρθε σε συμπλοκή με έναν από τους δύο δράστες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς, ο ένας από τους ληστές χτύπησε με ένα σιδερένιο αντικείμενο το σύζυγό της στο κεφάλι, αλλά εκείνος συνέχισε να παλεύει με τον ληστή. Τότε είδε ξαφνικά τον δεύτερο κουκουλοφόρο, που κρατούσε το πιστόλι, να σημαδεύει και να πυροβολεί τον σύζυγό της στην πλάτη.

Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της άγριας σκηνής είπε στις Αρχές ότι οι δράστες από την αρχή που μπήκαν στο υπνοδωμάτιο ήταν πολύ επιθετικοί, έβριζαν και απειλούσαν το σύζυγό της και μιλούσαν ελληνικά.

Την ώρα της ληστείας μέσα στο σπίτι ήταν επίσης ο ένας από τους γιους της οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα, καθώς επίσης και η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός, οι οποίοι όμως δεν αντελήφθησαν το παραμικρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ