ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Κυκλοφοριακά προβλήματα και κλειστοί δρόμοι

Σε εξέλιξη πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Κυκλοφοριακά προβλήματα και κλειστοί δρόμοι
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε εξέλιξη είναι οι πορείες που είχαν εξαγγελθεί για σήμερα, με αποτέλεσμα το κέντρο να είναι απροσπέλαστο.

Σε εξέλιξη είναι από τις 10:00 πορεία συνταξιούχων στο κέντρο. Οι συνταξιούχοι είχαν ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι ζητούν να μην υπάρξει καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, να μην υπάρξει μείωση του αφορολόγητου και περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, αλλά και να μην περάσουν τα «καταστρεπτικά μέτρα» της 4ης αξιολόγησης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και η πορεία εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού». Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τη Βουλή, όπου θα τεθεί το μεσημέρι προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Η προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα. Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία.

Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ, στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους.

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 για την Αττική, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου από Αιόλου, η Ακαδημίας από Κανάρη και η Βασιλίσσης Αμαλίας από Συγγρού.

Πολύ μεγάλο είναι το μποτιλιάρισμα στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην άνοδο από Αμαλίας και στην κάθοδο από Χίλτον αλλά και στην κάθοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ