ΕΛΛΑΔΑ

«Απροσπέλαστο» το κέντρο: Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

«Απροσπέλαστο» το κέντρο: Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/EUROKINISSI

«Απροσπέλαστο» αναμένεται να είναι το κέντρο της πρωτεύουσας σήμερα το πρωί, καθώς είναι προγραμματισμένες τρείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στις 10:00 το πρωί οι συνταξιούχοι έχουν δώσει «ραντεβού» στην πλατεία Κοτζιά ώστε να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019.

Μισή ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένη στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η προσυγκέντρωση των μελών της ομοσπονδίας, που αντιδρούν εντόνως στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Στις 12:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Για τις 10:30 είναι θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στους Αμπελοκήπους. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, ζητώντας επίλυση οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει σήμερα στάση εργασίας από τις 10 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι στην Αττική, και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας.

Στάση εργασίας θα κάνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι των τρόλεϊ. Συγκεκριμένα η στάση εργασίας είναι προγραμματισμένη να γίνει από τις 12 έως τις 5 το απόγευμα. Αύριο, Πέμπτη θα υπάρξουν στάσεις εργασίας των εργαζομένων του ΟΣΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ