Με πέντε μήνες φυλάκιση, χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, καταβολή δικαστικών εξόδων, δήμευση του εκσκαφέα και αναστολή της ποινής του για τρία χρόνια τιμωρήθηκε ο Τούρκος πολίτης που εισήλθε παράνομα στη χώρα μας χτες το απόγευμα, στις Καστανιές Έβρου.

Ο Τούρκος άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να απελαθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς είναι δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Αδριανουπόλεως, ο οποίος φέρεται να εισήλθε σε ελληνικό έδαφος χτες το απόγευμα και το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας. 

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν χτες ότι το όνομα του υπαλλήλου είναι Μουσά Αλερίκ.

Τι κατέθεσε ο Τούρκος

Τη δική του εξήγηση για το πώς πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψή του, έδωσε με την κατάθεσή του ο Τούρκος υπήκοος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο Τούρκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «… με έστειλαν από το Δήμο Αδριανούπολης για μία διάνοιξη προκειμένου να περάσουν σωλήνες υδροδότησης. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν στο χώρο που βρίσκεται το τελωνείο και δεν γνώριζα τους χώρους. Εγώ ήμουν πάνω στο μηχάνημα και έσκαβα. Δεν ήξερα πού έπρεπε να στρίψω δεξιά και πού αριστερά. Ενώ δούλευα, δεν κατάλαβα πού ήταν η οριογραμμή και πού έπρεπε να σταματήσω. Αν κατάλαβα καλά μετά τη σύλληψή μου, σε κάποιο σημείο που έπρεπε να στρίψω για να παραμείνω σε τουρκικό έδαφος, εγώ χωρίς να το καταλάβω, συνέχισα ευθεία …».

Ο Τούρκος πολίτης και σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα θα υποστηρίξει ότι από καθαρό λάθος του και χωρίς καμία πρόθεση εισήλθε στο ελληνικό έδαφος και η δικαστική λειτουργός θα κληθεί να αποφασίσει για το αν θα του επιβάλλει ποινή φυλάκισης με αναστολή ή αν θα διατάξει απευθείας τη διοικητική του απέλαση.

 

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!