Προφυλακιστέοι έξι από τους συλληφθέντες του κυκλώματος διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων
Πηγή: EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν έξι από τους συνολικά 21 συλληφθέντες στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων.

Ειδικότερα και ύστερα από μαραθώνια διαδικασία, το δρόμο της φυλακής πήραν ένας Αιγύπτιος που θεωρείται ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, ένας που φέρεται ως στενός συνεργάτης του, ένας φαρμακοποιός, δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου και ένας πρώην νοσηλευτής στο ίδιο Νοσοκομείο.

Για έναν ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης κι έναν γιατρό υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Έτσι μέχρι να αποφανθεί σχετικά το αρμόδιο Συμβούλιο, οι δύο κατηγορούμενοι θα βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας έδειξε για τους δυο προφυλάκιση, αλλά ο ανακριτής είχε την άποψη πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς προσκόμισαν χαρτιά για προβλήματα υγείας.

Ο «Αιγύπτιος», ο «Έλληνας» και ο «μηχανόβιος»: Πού έκρυβαν τα αντικαρκινικά φάρμακα

Ο δεύτερος γιατρός που συνελήφθη αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. Όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι αλλά με περιοριστικούς όρους.

Επίσης, οι αρχές προχώρησαν στην 22η σύλληψη για την υπόθεση, ενός αλλοδαπού για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα. Τον συνέλαβαν κοντά στα δικαστήρια και σύμφωνα με πληροφορίες είναι σύζυγος κατηγορουμένης.

Διαβάστε επίσης