ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Κηφισός: Σημαντικές αποκαλύψεις από τον δικηγόρο του οδηγού της νταλίκας

Τροχαίο Κηφισός: Σημαντικές αποκαλύψεις από τον δικηγόρο του οδηγού της νταλίκας
ΑΠΕ -ΜΠΕ

«Δεν με άκουγε το αυτοκίνητο». Αυτό υποστηρίζει, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στον Κηφισό το πρωί της Τετάρτης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 65χρονου, Π. Μαντούβαλος παραδέχθηκε ότι ο πελάτης του είχε καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ, η οποία, ωστόσο, ήταν παραβατική. Ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός ότι στο σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία δεν υπάρχει μπάρα ασφαλείας

«Το όχημα παρουσίασε μηχανική βλάβη»

Μηχανική βλάβη υποστηρίζει πως υπήρξε στη νταλίκα ο οδηγός του μοιραίου οχήματος. Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του «Αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί. Ζητήσαμε να μπει πραγματογνώμων, μηχανικός - μηχανολόγος του Πολυτεχνείου. Θα γίνει πραγματογνωμοσύνη από αρμόδιο διορισμένο από την Τροχαία για να διαπιστωθεί αν τελικά υπήρξε μηχανική βλάβη.

Παράλληλα, ο κ. Μαντούβαλος υποστήριξε πως ο 65χρονος οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «έτρεχε με 60 χιλιόμετρα».

Τροχαίο στον Κηφισό: Παραποιημένες πινακίδες είχε η νταλίκα

«Αν υπήρχαν μπάρες ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία»

Ο κ. Μαντούβαλος κατήγγειλε το γεγονός πως στο σημείο δεν υπάρχουν μπάρες ασφαλείας προβλεπόμενες για δρόμο ταχείας και βαρείας κυκλοφορίας, παρά μόνο μία σχάρα, κάνοντας λόγο για εγκληματικό γεγονός. Μάλιστα, υποστήριξε πως αν υπήρχαν «θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία».

«Βρέθηκε στο αίμα του αλκοόλ»

«Βρέθηκε στο αίμα του οδηγού αλκοόλ» είπε ο δικηγόρος τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα. Τα αποτελέσματα έδειξαν παραβατική συμπεριφορά. Δεν ήταν μεγάλη η ποσότητα. Ήταν όμως παραπάνω από το όριο για να μπορεί να είναι υπαίτιος» ανέφερε συγκεκριμένα.

Τροχαίο στον Κηφισό: Πατέρας και κόρη δύο από τα θύματα του δυστυχήματος

Ωστόσο, ο κ. Μαντούβαλος αποκάλυψε πως ο οδηγός δεν ήξερε ότι θα έπαιρνε το όχημα τη συγκεκριμένη ημέρα. «Άρα είχε τη δυνατότητα να βγει το προηγούμενο βράδυ και να πιει μία μπύρα ή ένα κρασί. Αυτό και εγένετο. Άλλαξε το αυτοκίνητο και το ο πήρε εκείνος», είπε ο δικηγόρος.

«Το όχημα δεν έφερε την πινακίδα που έπρεπε»

Υπάρχει αίτημα της Τροχαίας της δυτικής Αττικής στην Τροχαία Σπάρτη και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών στη Λακωνία, για να διαπιστωθεί εάν η πινακίδα ήταν από άλλο όχημα του ιδίου είπε ο κ. Μαντούβαλος, ο οποίος εκτίμησε πως η απάντηση θα είναι θετική, επιβεβαιώνοντας την πληφορορία για παραποιημένες πινακίδες.

«Πρέπει το όχημα να μην έφερε την πινακίδα που έπρεπε. Ωστόσο, δεν έχει απαντηθεί ακόμα αυτό το ερώτημα».

Κληθείς να σχολιάσει την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του, υποστήριξε πως είναι πολύ στενοχωρημένος. «Είναι χαμένος, λυπημένος και στενοχωρημένος για αυτό που έκανε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ