ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στον Κηφισό: «Είχα πιει, αλλά ένιωθα καλά», λέει ο οδηγός της νταλίκας

Τροχαίο στον Κηφισό: «Είχα πιει, αλλά ένιωθα καλά», λέει ο οδηγός της νταλίκας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Για μηχανική βλάβη στο όχημα κάνει λόγο ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στον Κηφισό, με τους αυτόπτες μάρτυρες να υποστηρίζουν ότι ο 64χρονος έδειχνε «σαν χαμένος» λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί, αν και είχα πιει κρασί, ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ. όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι», υποστήριξε μεταξύ άλλων, στην προανακριτική του απολογία, ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανδρών και τραυμάτισε σοβαρά μία γυναίκα στον Κηφισό τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ποινική δίωξη στον οδηγό

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα, αυτό της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος, στον 64χρονο οδηγό της νταλίκας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, το όχημα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν υπό την επήρεια αλκοόλ, οδηγώντας μάλιστα κι εκείνη τη φορά επαγγελματικό όχημα.

Αναλυτικά, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι:

  • Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος
  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή
  • Σωματική βλάβη από αμέλεια
  • Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού
  • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση

Aποκαλύψεις από το δικηγόρο του οδηγού

«Δεν με άκουγε το αυτοκίνητο». Αυτό υποστήριξε ο οδηγός της νταλίκας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του Π. Μαντούβαλος. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 65χρονου παραδέχθηκε ότι ο πελάτης του είχε καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ, η οποία, ωστόσο, ήταν παραβατική. Ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός ότι στο σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία δεν υπάρχει μπάρα ασφαλείας.

Μηχανική βλάβη υποστηρίζει πως υπήρξε στη νταλίκα ο οδηγός του μοιραίου οχήματος. Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του:

Αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί. Ζητήσαμε να μπει πραγματογνώμων, μηχανικός - μηχανολόγος του Πολυτεχνείου. Θα γίνει πραγματογνωμοσύνη από αρμόδιο διορισμένο από την Τροχαία για να διαπιστωθεί αν τελικά υπήρξε μηχανική βλάβη.

Παράλληλα, ο κ. Μαντούβαλος υποστήριξε πως ο 65χρονος δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «έτρεχε με 60 χιλιόμετρα». Στη συνέχεια, κατήγγειλε το γεγονός πως στο σημείο δεν υπάρχουν μπάρες ασφαλείας προβλεπόμενες για δρόμο ταχείας και βαρείας κυκλοφορίας, παρά μόνο μία σχάρα, κάνοντας λόγο για εγκληματικό γεγονός. Μάλιστα, υποστήριξε πως αν υπήρχαν «θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία».

«Βρέθηκε στο αίμα του οδηγού αλκοόλ» είπε ο δικηγόρος τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα. «Τα αποτελέσματα έδειξαν παραβατική συμπεριφορά. Δεν ήταν μεγάλη η ποσότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα,, ο κ. Μαντούβαλος αποκάλυψε πως δεν περίμενε ο οδηγός ότι θα έπαιρνε το όχημα τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς δεν ήταν προγραμματισμένο.

«Άρα είχε τη δυνατότητα να βγει το προηγούμενο βράδυ και να πιει μία μπύρα ή ένα κρασί. Αυτό και εγένετο», συνέχισε.

Κληθείς να σχολιάσει την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του, υποστήριξε πως είναι πολύ στενοχωρημένος.

«Το όχημα δεν έφερε την πινακίδα που έπρεπε»

Υπάρχει αίτημα της Τροχαίας της δυτικής Αττικής στην Τροχαία Σπάρτης και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών στη Λακωνία, για να διαπιστωθεί εάν η πινακίδα ήταν από άλλο όχημα του ιδίου είπε ο κ. Μαντούβαλος, ο οποίος εκτίμησε πως η απάντηση θα είναι θετική, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία για παραποιημένες πινακίδες.

«Πρέπει το όχημα να μην έφερε την πινακίδα που έπρεπε. Ωστόσο, δεν έχει απαντηθεί ακόμα αυτό το ερώτημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ