ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία Ποντίων

Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία Ποντίων
ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/ΕUROKINISSI

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δέχθηκε το απόγευμα φραστική αλλά και σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν, αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει. Στη συνέχεια ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του ασκώντας και σωματική βία ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο, ενώ μετά την επίθεση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Ακροδεξιοί τραμπούκοι αυτοί που του επιτέθηκαν, σημειώνει ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανακοίνωση του γραφείο του, αλλά και αναρτήσεις στο twitter καταδικάζει την επίθεση στον κ. Μπουτάρη, τονίζοντας πως αυτοί που έδρασαν ήταν ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», έγραψε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: «Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

Έντονη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Πολιτικά κόμματα, αρχηγοί και μέλη της κυβέρνησης καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς τραμπούκους. Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται», σημειώνει με τη σειρά της η Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ