ΕΛΛΑΔΑ

Πώς συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική τον Αρτέμη Σώρρα

Πώς συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική τον Αρτέμη Σώρρα
EUROKINISSI//ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στις αρχές Μαΐου η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη του άνδρα που είχε διαμορφώσει το υπόγειο διαμερίσματος σε ασφαλές κρησφύγετο για τον Αρτέμη Σώρρα. Ο άνδρας αυτός, που είναι μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις», είχε φύγει από το σπίτι του στη Γλυφάδα για να μένει μαζί με τον φυγόδικο Σώρρα στον Άλιμο, παρά το γεγονός ότι είναι πατέρας ενός παιδιού μόλις 3 μηνών.

Έβγαινε από το υπόγειο κάθε τρεις ημέρες για να ψωνίσει ό,τι χρειαζόταν ο Σώρρας και μετά επέστρεφε και ζούσε μαζί με τον φυγόδικο.

Χαρακτηριστικά, οι αστυνομικοί τον έβλεπαν να σταθμεύει το όχημά του τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, το σκέπαζε με κουκούλα και μόνο όταν είχε πάρει όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας έμπαινε στην πολυκατοικία.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν και το πότε μπήκε ρεύμα στο υπόγειο. Αυτή ήταν μια αρκετά σοβαρή ένδειξη ότι κάποιος κατοικούσε εκεί.

Την ημέρα της σύλληψης είχε πάει να πάρει τσιγάρα του Αρτέμη Σώρρα. Μόλις τα είδαν στα χέρια του άνδρα, την ώρα που επέστρεφε, ήταν πια σίγουροι ότι μέσα στο συγκεκριμένο υπόγειο βρίσκεται ο φυγόδικος.

Τουλάχιστον 4 κρησφύγετα φαίνεται ότι είχε αλλάξει ο Σώρρας από την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ το αμέσως προηγούμενο σπίτι που κρυβόταν, πριν συλληφθεί, βρισκόταν σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, στα Μεσόγεια.

Στο υπόγειο υπήρχε κομπιούτερ και εκτυπωτής, ενώ βρέθηκαν και πολλά πακέτα με λευκές κόλες Α4.

Ο Σώρρας δεν αντέδρασε καθόλου κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Αντίθετα, ο άνδρας που τον υπέθαλπε κινήθηκε προς τους αστυνομικούς εξαπολύοντας λεκτικές απειλές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ