ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα - Πού θα «χτυπήσει» η «Ήρα»

Νέο κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα - Πού θα «χτυπήσει» η «Ήρα»
ΕUROKINISSI

Παρόμοιο και σήμερα είναι το σκηνικό του καιρού, με τις έντονες βροχές και τις καταιγίδες που σαρώνουν από χθες, Σάββατο ολόκληρη τη χώρα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που σε τίποτα δεν θυμίζουν καλοκαίρι, θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ήρα» αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από τη Δευτέρα, φέρνοντας έντονες βροχές, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το northmeteo.gr, oι περιοχές που με βάση τα τωρινά στοιχεία δείχνουν να δέχονται τα εντονότερα φαινόμενα είναι οι εξής:

  1. Κεντρική Μακεδονία (Ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό)
  2. Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες
  3. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  4. Δυτική Ελλάδα
  5. Βορειοανατολικό Αιγαίο

Με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές, με έμφαση στην ηπειρωτική χώρα, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο τοπικά.

Δείτε τον σχετικό χάρτη:

ira

Πιο συγκεκριμένα, αύριο, Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Στα υπόλοιπα, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Τρίτη

καιρός: αρχικά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
άνεμοι: στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη

καιρός: στα βορειοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με
τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ