ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Πύλος: Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και είχε διάρκεια, τονίζει ο δήμαρχος

Σεισμός Πύλος: Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και είχε διάρκεια, τονίζει ο δήμαρχος
Φωτογραφία Αρχείου

Ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος της Πύλου, γνωστοποίησε πως η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα αισθητή και είχε διάρκεια, όμως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές.

«Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές», επεσήμανε ο κ. Καφαντάρης, μιλώντας στο newsbomb.gr και προσέθεσε ότι «τα συνεργεία του δήμου έχουν ήδη βγει έξω και γυρίζουν στην πόλη για να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα. Υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους καθώς ήταν ένας πολύ δυνατός σεισμός, εντούτοις η περιοχή μας είναι σεισμογενής και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε συνηθισμένοι».

«Η πόλη της Πύλου είναι θωρακισμένη», τόνισε ο δήμαρχος «κι αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι επισκέπτες που θα έρθουν στην περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές», κατέληξε.

Να σημειωθεί πως ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:14 το πρωί και σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 5,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης, ενώ το εστιακό βάθος του είναι στα 10 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ