ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανογραφικό Δελτίο 2018: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές υποβολές

Μηχανογραφικό Δελτίο 2018: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές υποβολές
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές υποβολές των Μηχανογραφικών Δελτίων (ΜΔ) 2018 από τη διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr, οι οποίες λήγουν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018.

Για να εκδώσετε κωδικό ασφαλείας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Λύκειο, στο οποίο έχετε υποβάλει την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εάν ανήκετε στην κατηγορία του 10%, έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε ημερήσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο αντίστοιχα. Επισημαίνεται ότι από τις 22-06-2018 μπορείτε να υποβάλλετε μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων, μπορείτε να προβείτε στην τελική Οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού σας Δελτίου. Επιπροσθέτως, στον παρόντα ιστότοπο μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, τις βάσεις, τα στατιστικά προτιμήσεων και βαθμών του προηγούμενου έτους, το υπόδειγμα του έντυπου Μ.Δ., καθώς και το ηλεκτρονικό Μ.Δ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι εντός της προθεσμίας υποβολής έχετε δικαίωμα αναίρεσης της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού σας Δελτίου, με βάση τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο που μπορείτε να δείτε στον σχετικό σύνδεσμο. Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Για τη διαδικασία και την υποβολή του Μ.Δ., οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα παρέχουν υποστήριξη στους υποψηφίους και θα διατίθεται κάποιος υπολογιστής του σχολείου, αν αυτό ζητηθεί.

Με τις διατάξεις της Φ.253/193309/Α5 Υ.Α.(ΦΕΚ 2647Β΄/2015), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ οριστικοποιημένο).Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το Οριστικοποιήσει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ