ΕΛΛΑΔΑ

Θλιβερές εικόνες: Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων

Θλιβερές εικόνες: Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων
Eurokinissi/ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ

Ολοσχερώς καταστράφηκε το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου  Χανίων μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής.

Το εξωτερικό του κτιρίου είναι το μόνο που έμεινε όρθιο από τη φωτιά και η κατάστασή του αναμένεται να εκτιμηθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Η οροφή καθώς και όλοι οι εσωτερικοί χώροι, που ήταν κυρίως ξύλινες κατασκευές, κάηκαν ολοσχερώς.

Η είσοδος στο κατεστραμμένο μουσείο δεν είναι εφικτή, εξαιτίας του κινδύνου πτώσης τμημάτων της οροφής.

Για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά διενεργείται ήδη προανάκριση, ενώ το βράδυ της Κυριακής ένας αλλοδαπός, ο οποίος είχε βρει κατάλυμα στο εσωτερικό του κτιρίου, οδηγήθηκε στις Αρχές.

Πιθανή συνεργασία δήμου - Πολεμικού Μουσείου για το μέλλον του κτιρίου

Στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, μετά την πυρκαγιά, βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη.

«Πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή που μας δημιουργεί θλίψη. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει μία σοβαρή συζήτηση για το μέλλον του κτηρίου που θα πρέπει να αποκατασταθεί και να δοθεί στους Χανιώτες. Προφανώς υπάρχει η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του Πολεμικού Μουσείου στο οποίο ανήκει το κτήριο. Εμείς σαν βουλευτές θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε η κ. Βαγιωνάκη.

Για ολιγωρία μιλά η Ντόρα Μπακογιάννη

Για ολιγωρία των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μίλησε με τη σειρά της η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την καταστροφή του μουσείου.

Συγκεκριμένα, απέδωσε στην «αδιαφορία της ελληνικής γραφειοκρατίας και των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» την καταστροφή του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, ενός από τα ιστορικότερα κτήρια της πόλης.

Ζήτησε δε, να κινηθούν οι διαδικασίες για να παραδοθεί στον δήμο Χανίων, ώστε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την άμεση αναστήλωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ