Μαίνονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές στα Χανιά
Σε δύο περιοχές επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Αποκόρωνα και αργά τη νύκτα στην περιοχή Κακόπετρος.
Και στα δύο σημεία οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.
Η φωτιά στον Κακόπετρο είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη ορεινή περιοχή με χορτολοβαδική κυρίως έκταση.
Εκεί επιχειρούν 10 οχήματα, 24 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχε το πρωί και πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Στην περιοχή του Αποκόρωνα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν και επιχειρούν στο σημείο, μετά από ολονύκτια προσπάθεια έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει δημιουργήσει μεγάλες ζημιές σε υποδομές, φυτικό και ζωικό βασίλειο, ενώ ζημιές υπέστησαν σπίτια και άλλα κτίσματα.
Η πυρκαγιά εξελίχθηκε από την περιοχή του Αγίου Φανουρίου μέχρι και τον δεύτερο κόμβο Βρυσσών παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης καίγοντας και το πευκοδάσος της περιοχής.
Eurostat: Aποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα - Υποχώρησε στο 2,7% τον Ιούλιο
13:20
Ταλαιπωρία για χιλιάδες αδειούχους: Δεν φεύγουν πλοία από Ραφήνα, Λαύριο - Το βράδυ νέες αποφάσεις
13:20
Στη Θέουτα ο Σάντσεθ - Πάνω από 49.000 πέρασαν στον ισπανικό θύλακα σε ένα 24ωρο
13:19
ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ περνά η χρηματοδότηση από την 1η Σεπτεμβρίου
13:06