ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται το δράμα: Ερευνών συνέχεια σε στεριά και θάλασσα

Κορυφώνεται το δράμα: Ερευνών συνέχεια σε στεριά και θάλασσα
EUROKINISSI/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μάχη με το χρόνο συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία στην ανατολική Αττική, ελέγχοντας σπιθαμή προς σπιθαμή σπίτια και περιοχές όπου θα μπορούσαν να εντοπίσουν άτομα που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα.

Με τις ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων να μειώνονται όσο περνούν οι ημέρες και τις δραματικές στιγμές που έζησαν οικογένειες της περιοχής να βυθίζουν στη θλίψη ολόκληρη την Ελλάδα, δύτες πραγματοποιούν καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικές Εύβοιας αλλά και σε βραχονησίδες.

Οι ιατροδικαστές έχουν ολοκληρώσει τις νεκροτομές των 88 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και προχωρά με ταχείς ρυθμούς και η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για 51 σορούς.

Τελευταίο θύμα, που υπέκυψε χτες στα τραύματά της, ήταν μια 42χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν.

Πραγματοποιήθηκαν 67 καταδύσεις

Από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 67 καταδύσεις για τον εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού, εκτελείται επιχειρησιακό σχέδιο από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., η οποία έχει την δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος (συσκευές rebreather).

Η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί και στα νοσοκομεία τις περασμένες ημέρες θυμίζουν αρχαιοελληνική τραγωδία.

Το δράμα των οικογενειών που διαλύθηκαν τόσο βίαια και απρόσμενα συγκλονίζει

Τραγικός επίλογος για τις δίδυμες Φιλιπποπούλου

Ανάμεσα στα θύματα της εθνικής τραγωδίας συγκαταλέγονται και οι 9χρονες δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πατέρας τους απηύθυνε έκκληση μέσω τηλεοπτικών σταθμών για τον εντοπισμό των παιδιών του, που πίστεψε ότι είδε σε τηλεοπτικά πλάνα.

Οι ελπίδες του, όμως, εξανεμίστηκαν όταν εντοπίστηκε ο άνδρας που συνόδευε τα δύο κοριτσάκια που εθεάθησαν να βγαίνουν από σκάφος του λιμενικού στη Ραφήνα και αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για τα δικά του παιδιά.

Η είδηση του θανάτου των δίδυμων, που πέθαναν στην αγκαλιά των παππούδων τους έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Παρασκευής και επιβεβαιώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος είχε αναλάβει τις έρευνες για λογαριασμό της οικογένειας.

Τελευταίο «αντίο» στον πατέρα που χάθηκε με τα δύο του παιδιά

Την Κυριακή θα αποχαιρετήσει ολόκληρη την οικογένειά της η Βαρβάρα Βακούκη, που έχασε το σύζυγό της και τα δύο της παιδιά στο Μάτι.

Ο πατέρας της οικογένειας, Γρηγόρης Φύτρος, και ο 11χρονος Ανδρέας άφησαν την τελευταία τους πνοή αγκαλιασμένοι ενώ η 13χρονη Εβίτα σκοτώθηκε όταν πήδηξε σε ένα γκρεμό 15 μέτρων για να σωθεί…

Σε ανακοίνωσή του εκ μέρους της οικογένειας, ο αθλητικός σύλλογος «Κρόνος Νίκαιας» γνωστοποίησε την ημέρα και την ώρα της κηδείας και μετέφερε την επιθυμία της μητέρας να μην παρευρεθούν ΜΜΕ στο τελευταίο «αντίο».

Γράμμα σε ένα αδικοχαμένο βρέφος

Το δικό του «αντίο» στο έξι μηνών παιδί του προσπάθησε να πει ένα ζευγάρι, που στον τόπο της τραγωδίας άφησε ένα γράμμα προς τον μπέμπη που έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή.

Φωτιά Αττική: Ραγίζει καρδιές το «αντίο» γονιών στο παιδί τους

Δίπλα στη θάλασσα στο Μάτι, η χειρόγραφη επιστολή -μαζί με μερικά λευκά λουλούδια και ένα κερί- μαρτυρούν όλα όσα συνέβησαν στο σημείο πριν από μερικές ημέρες.

37873991 10156595463418988 4454113374963236864 n copy

«Αγάπη μου, μπέμπη μου, είσαι ένας υπέροχος κολυμβητής μέσα στη θάλασσα. Ήθελες να εντυπωσιάσεις τη μανούλα σου, όπως κάθε φορά που σε έβλεπε και την έκανες χαρούμενη, όπως και περίμενες τον πατερούλη σου να σε χαρεί. Εδώ θα είμαστε κάθε καλοκαίρι και θα κάνουμε μαζί μπάνιο, δίπλα στον παράδεισο που θα τον ξανακάνεις πράσινο. Θα παίζουμε στη θάλασσα όλοι μαζί κι αγαπημένοι. Εγώ, η μανούλα σου και ο μπαμπάκας σου. Ό,τι θέλεις εσύ, μικρό μου ψαράκι. Δημήτρης, Φωτεινή, Μαργαρίτα, Ανδρέας»

Ταυτοποιήθηκε η σορός του 13χρονου Δημήτρη

Μετά από έξι ημέρες αγωνίας, επιβεβαιώθηκε τελικώς το χειρότερο σενάριο και για τον 13χρονο Δημήτρη Αλεξόπουλο.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από τη μητέρα του παιδιού το μεσημέρι του Σαββάτου πως ταυτοποιήθηκε η σορός του ανάμεσα στα θύματα.

Η ΜΚΟ είχε εκδώσει Missing Alert για τον 13χρονο ενώ ο πατέρας του είχε ισχυριστεί ότι είχε αναγνωρίσει το παιδί του σε φωτογραφίες μαζί με τη γιαγιά του.

Η οικογένεια Κοκκινίδη χάθηκε στις φλόγες

Νεκρός εντοπίστηκε και ο γνωστός σεφ Παναγιώτης Κοκκινίδης, καθώς και η σύζυγός του, τα δύο ανήλικα παιδιά τους αλλά και η μητέρα του.

Λίγη ώρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο σεφ είχε ανεβάσει φωτογραφίες και βίντεο από την πυρκαγιά στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

H είδηση γνωστοποιήθηκε μέσω της σελίδας της ομάδας «Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος».

Φωτιά Αττική: Νεκρός ο σεφ Παναγιώτης Κοκκινίδης και η οικογένειά του

Νεκρός εντοπίστηκε και ο Δημήτρης Τουρναβίτης, σύζυγος της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη -που συνεχίζει να αγνοείται.

Η σορός του ταυτοποιήθηκε από τον αδελφό του, Κώστα, ο οποίος εκλήθη στο νεκροτομείο.

Το τελευταίο «αντίο» σε ιερέα από το Χαλάνδρι

Σε κλίμα οδύνης, φίλοι, συγγενείς αλλά και κάτοικοι του Χαλανδρίου είπαν το τελευταίο αντίο στον ιερέα Σπυρίδων Παπαποστόλου το Σάββατο.

Την τραγική είδηση του θανάτου του είχε γνωστοποιήσει μέσω κοινωνικών δικτύων ο ανιψιός του.

Ο ιερέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Χαλάνδρι, καθώς επί σειρά ετών ήταν προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχείρησε να σωθεί μπαίνοντας στη θάλασσα αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε.

Νεόνυμφο ζευγάρι χωρίστηκε από τις φλόγες

Ένα γαμήλιο ταξίδι που κατέληξε σε εφιάλτη. Δύο νεόνυμφοι τους οποίους χώρισαν οι φλόγες στην φονική πυρκαγιά της Δευτέρας στη Ραφήνα.

Η Ζόε Χόλοχαν, δημοσιογράφος της Independent και ο Μπράιαν Ο Κάλαχαν-Γουέστροπ, διευθυντής HR, παντρεύτηκαν στην Ιρλανδία πριν από δύο εβδομάδες. Επέλεξαν την Ελλάδα για το γαμήλιο ταξίδι τους. Διέμεναν δε, σε ξενοδοχείο κοντά στο Μάτι.

Zevgari


Πηγή: Daily Mail

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, στην προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο σε ασφαλές σημείο, οι δύο τους χωρίστηκαν.

Η νεαρή δημοσιογράφος εντοπίστηκε κάποια στιγμή από τα σωστικά συνεργεία με σοβαρά εγκαύματα στο σώμα της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο σύζυγός της, εντοπίστηκε νεκρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ