ΕΛΛΑΔΑ

Με έρευνες σε σπίτια ψάχνουν τους δράστες της δολοφονίας του 25χρονου στο λόφο Φιλοπάππου

Με έρευνες σε σπίτια ψάχνουν τους δράστες της δολοφονίας του 25χρονου στο λόφο Φιλοπάππου
EUROKINISSI

Αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις σε σπίτια αλλοδαπών και εξακριβώσεις στοιχείων των ενοίκων τους, κάνουν συνεχώς τα τελευταία 24ωρα οι Αρχές ασφαλείας που ερευνούν την υπόθεση της ληστείας με δολοφονία του 25χρονου στην περιοχή του Φιλοπάππου

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει συνεχώς ροή πληροφοριών από πολίτες που απευθύνονται στις Αρχές και καταθέτουν και το παραμικρό στοιχείο που αφορά στην υπόθεση. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν σπίτια που έχουν ενοικιαστεί το τελευταίο διάστημα από αλλοδαπούς, κυρίως Πακιστανούς, Αλγερινούς ή Μαροκινούς και προχωρούν σε εξακρίβωση στοιχείων και ταυτοποίηση προσώπων.

Επίσης ερευνούν για διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας ή για δωμάτια που μπορεί να διαμένουν αλλοδαποί, καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους έναν στενό κύκλο υπόπτων. Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα μέλη της συμμορίας που λήστεψαν και σκότωσαν τον 25χρονο, να έχουν βρει κατάλυμα κάπου κοντά στο σημείο δράσης τους και μάλιστα εκτιμούν ότι όσο και αν έχουν τώρα εξαφανιστεί, όταν η υπόθεση θα καταλαγιάσει τότε θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Το ερευνητικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τις πάνω από 200 προσαγωγές αλλοδαπών, είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό των δραστών.

Το μεγάλο στοίχημα όμως για τους αστυνομικούς, είναι να εντοπίσουν και τα στοιχεία εκείνα που θα συνδέουν ευθέως τους υπόπτους με τη σκηνή της ληστείας, ώστε η δικογραφία να είναι πολύ καλά στοιχειοθετημένη.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί πάντως εξέφραζαν στο CNN Greece την άποψή τους ότι η έρευνα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.

«Σίγουρα δεν βρισκόμαστε στα τυφλά. Έχουμε αρκετά στοιχεία από λάθη που έχουν κάνει. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η ΕΛΑΣ είχε κάνει αρκετές επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή και έχει σαφή εικόνα των οργανωμένων συμμοριών που δρουν εκεί», συμπλήρωνε ανώτατη αστυνομική πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ