ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα Φιλοπάππου: Για τουλάχιστον 10 ακόμα ληστείες κατηγορούνται οι τρεις δράστες

Έγκλημα Φιλοπάππου: Για τουλάχιστον 10 ακόμα ληστείες κατηγορούνται οι τρεις δράστες
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε τουλάχιστον άλλες δέκα ληστείες στον λόφο του Φιλοπάππου και την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, εμπλέκονται οι αλλοδαποί δράστες, στους οποίους ασκήθηκε ποινική διώξη κακουργηματικού χαρακτήρα για το θάνατο του 25χρονου φοιτητή.

Ειδικότερα, οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών, καθώς και ο 25χρονος Ιρακινός, έχουν διαπράξει, σύμφωνα με την αστυνομία, δέκα ακόμη ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του λόφου του Φιλοπάππου, κυρίως σε βάρος τουριστών.

«Και οι ληστείες αυτές, όπως και στην περίπτωση του 25χρονου και της 23χρονης φίλης του, έγιναν από τους δράστες με την απειλή μαχαιριού και σπασμένου μπουκαλιού», τόνισαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές. «Ο τρόπος διάπραξης των ληστειών ήταν ο ίδιος. Συνεχίζουμε την έρευνα για την εξιχνίαση και τυχόν άλλων εγκληματικών πράξεών τους».

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι τρεις συλληφθέντες την Δευτέρα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, για τη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αστυνομικοί

Ο 25χρονος φοιτητής βρέθηκε στον γκρεμό συνεπεία της απειλής που δέχθηκε με μαχαίρι από δύο δράστες με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του, όπως τόνισε η Αστυνομία κατά την παρουσίαση της υπόθεσης με τη ληστεία στο λόφο του Φιλοπάππου το βράδυ της 15ης Αυγούστου.

Οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς που συνελήφθησαν και ομολόγησαν είναι Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών, ενώ ο τρίτος είναι 25χρονος Ιρακινός, ο οποίος παραδέχθηκε την παρουσία του στο σημείο, ωστόσο ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με το έγκλημα.

«Η πτώση του 25χρονου φοιτητή είναι συνέπεια της ληστείας», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης. Ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του, ότι συνεργάστηκαν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι οι δυο Πακιστανοί συνελήφθησαν την Πέμπτη στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης και ο Ιρακινός στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, ο 28χρονος Πακιστανός είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά πλησίασαν τον 25χρονο φοιτητή και την 23χρονη φίλη του οι δύο Πακιστανοί και τους ζήτησαν ένα τσιγάρο. Στη συνέχεια έφυγαν, ενώ επέστρεψαν λίγο αργότερα, μαζί με τον Ιρακινό. Τότε ζήτησαν από το ζευγάρι να τους δώσει χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ απείλησαν το θύμα με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Ο 17χρονος πήγε στην κοπέλα, ενώ οι άλλοι δύο στον 25χρονο και συνεπεία της απειλής τους ο νεαρός φοιτητής έπεσε στον γκρεμό. Όπως τόνισαν οι αστυνομικοί κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, στο σημείο βρέθηκε μια κομμένη αλυσίδα, που φορούσε το θύμα, ενώ δεν εντοπίστηκε μια δεύτερη που είχε πάνω του, κάτι που ενισχύει το ενδεχόμενο ότι οι δράστες έσπρωξαν τον φοιτητή για να του την πάρουν.

ee

Οι δύο από τους δράστες της δολοφονίας

Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρήκαν σε κοντινό σημείο μια πλαστική σακούλα, όπου υπήρχαν αποτυπώματα του Ιρακινού, ο οποίος είναι σεσημασμένος. Τότε ξεκίνησε η παρακολούθησή του, ενώ έπειτα από συντονισμένες έρευνες και με την αρωγή αρκετών αστυνομικών υπηρεσιών έφτασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στη σύλληψη των δραστών, τους οποίους αναγνώρισε η 23χρονη φίλη του θύματος, την Πέμπτη, στην ΓΑΔΑ. Τέλος, σημειώνεται, ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για τα αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου περί όπλων και παράνομης εισόδου την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ