ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρουβίκωνας

Ξανά στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρουβίκωνας
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σε μία κίνηση απόλυτου εντυπωσιασμού και στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Ρουβίκωνας μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, τα ξημερώματα μέλη της αναρχικής ομάδας μπήκαν για δεύτερη φορά στο υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο.

Σε βίντεο, μάλιστα, που ανήρτησαν σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, μόλις δύο μέλη του Ρουβίκωνα φαίνεται να περνάνε, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από κανέναν, πάνω από περίφραξη από την πίσω πλευρά της αυλής του υπουργείου Εξωτερικών, να περιδιαβαίνουν ανενόχλητοι στην πίσω πλευρά και να αφήνουν σε κάποιο σημείο μία τσάντα, η οποία, περιείχε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται νεκρά παιδιά από την Παλαιστίνη.

Σε κείμενο τους αναφέρουν ότι αυτή η δεύτερη παρέμβαση σχετίζεται με το Παλαιστινιακό και με τη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα φορούν κράνη στο κεφάλι για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, ενώ είναι πολλά τα ερωτήματα για το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να περάσει, χωρίς να γίνει αντιληπτός, από αφύλακτα σημεία και να αφήσει μία τσάντα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι Αρχές ενημερώθηκαν για την «εισβολή» του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του υπουργείο Εξωτερικών από την ίδια την ανάρτηση της αναρχικής ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ